Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Περι ενιαίου και επιμέρους συλλόγων...


 Την Πέμπτη 2 Δεκέμβρη και Τετάρτη 8 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκαν γενικές συνελεύσεις 350-400 ατόμων στις οποίες δεν συμμετείχαν οι καθεστωτικές δυνάμεις της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ. Ενώ στην πρώτη συνέλευση το ΜΑΣ(ΚΝΕ) δεν συμμετείχε, την προηγούμενη Τετάρτη εμφανίστηκαν δύο εκπρόσωποι του, καλώντας τους φοιτητές να μην αναγνωρίσουν τη διαδικασία (400 + ατόμων) και να μην προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.
  Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Πολυτεχνικής αποφάσισαν να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, μην υπακούοντας σε κομματικές γραμμές και παρατάξεις. Προχώρησαν σε κατάληψη της σχολής  μετά την πραγματοποίηση Γ.Σ χωρίς τα νταβατζιλίκια κανενός Δ.Σ.,  το οποίο  αρνήθηκε την διεξαγωγή Γ.Σ παρά την απαίτηση μεγάλου μέρους φοιτητών. Αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες τους και βλέποντας το εργασιακό και φοιτητικό τους μέλλον να φαντάζει δυσκολότερο από κάθε άλλη φορα, προχώρησαν σε πολύμορφες κινητοποιήσεις.
  Απέναντι στην αγωνιστική διάθεση του Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνικής Ξάνθης ορθώνονται απεργοσπαστικοί, στην ουσία τους, μηχανισμοί. Σύλλογοι, οι οποίοι, μπορεί να έχουν κατοχυρώσει κατι σφραγίδες ''να''  από τα δικαστήρια , παρόλα αυτά η ύπαρξη και η λειτουργία τους δεν εξασφαλίζουν την προάσπιση των συλλογικών και πολιτικών συμφερόντων του φοιτητικού κινήματος . Τελικά, δεν μπορούμε να βλέπουμε τους εαυτούς μας συμμέτοχους σε συλλόγους αντιδραστικούς που παίζουν το παιχνίδι του κράτους.
  Σε μια εποχή που διακυβέυεται η ίδια μας η ζωή, τώρα που η επίθεση που δέχονται τα μεγάλα καταπιεζόμενα κομμάτια της κοινωνίας είναι ανευ προηγουμένου, σήμερα που τα κάθε λογής αφεντικά μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο δεν μπορούμε να μιλάμε εξ αρχής για χαμένα εξάμηνα, γιατί ειτε χάσουμε είτε όχι ένα εξάμηνο, αν δεν αγωνιστούμε και δεν βρεθούμε στους δρόμους για την ίδια μας τη ζωή είμαστε χαμένοι από χέρι. Άλλωστε είναι ζήτημα αγώνα να διασφαλίσουμε οτί δεν θα χαθεί εξάμηνο.
  Με την ανεργία να μας περιμένει στην πόρτα του πανεπιστημίου, τώρα είναι η ώρα να βγούμε μπροστά και να αποκτήσουμε όλα όσα μας ανήκουν.

     ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου